Cara Menghilangkan Jerawat Dengan Cepat Tips #2

Cara Menghilangkan Jerawat Tips #2

Assalamualaikum w.b.t dan Salam Sejahtera

Hari ini caramenghilangkanjerawat.com.my ingin berkongsikan tips dan cara menghilangkan jerawat dengan cepat dan cara memutihkan kulit yang rasanya ramai yang berminat. Macamana dengan tips #1, kita ke tips #2 sekarang.

cara memutihkan kulit

Tips Cara Menghilangkan JerawatDengan Cepat dan Cara Memutihkan Kulit, Assalamualaikum w.b.t dan Salam Sejahtera Dari Kami

Hari ini saya akan berkongsi tips dan cara penggunaan produk Puteri Rembulan Skincare dengan cara yang betul, tak guna kalau kita beli produk tapi cara pemakaian kita salah jadi kita takkan dapat result 100%, oleh itu diharap cara penggunaan ini dapat membantu anda diluar sana supaya mendapat kulit muka yang lebih cantik dan berseri – seri. Diharap tips #2 ini akan diguna pakai oleh anda. Mari kita lihat dahulu, cara pemakaian skincare untuk set normal / jeragat untuk menjamin cara untuk menghilangkan jerawat anda adalah betul.

Set Normal / Jeragat:

1) Cuci muka secara lembut menggunakan cleansing milk dengan cara menyapu keseluruhan muka dengan kapas muka.

2) Setelah muka dibersihkan menggunakan cleansing milk, cuci muka seperti biasa menggunakan pencuci muka cleansing gel. Bilas bersih muka yang dibersihkan dengan air.

3) Bagi set jeragat atau normal (untuk menghilangkan kesan parut hitam jerawat), ambil seketul kecil black soap (black soap dipotong kepada 8 bahagian), gosokkan perlahan-lahan di tempat parut hitam atau di kawasan jeragat. Bilas bersih.

4) Untuk mempercepatkan pembuangan sel-sel kulit mati, ambil sedikit scrub, dan gosok pada tapak tangan yang dibasahkan sebelum menggosok secara perlahan-lahan di seluruh muka. Harus diingat, scrub perlu digunakan setelah muka dibersihkan terlebih dahulu bagi mengelakkan kotoron pada muka masuk ke dalam liang roma. Scrub juga haruslah digunakan, seminggu sekali atau mengikut kesesuaian.

5) Setelah muka dibersihkan dengan air, lap bersih muka dengan tuala yang bersih atau tisu muka. Kemudian, dengan tangan yang bersih, semburkan sekali toner rose pada tapak tangan untuk mengecilkan liang roma dan juga menyegarkan kulit. Sapu rata pada tangan sebelum ditekap perlahan-lahan pada seluruh wajah. Pemakaian kapas muka untuk toner tidaklah digalakkan kerana dikhuatiri membazir iaitu toner hanya akan
diserap pada kapas bukan kulit muka kita.

6) Penggunaan moisturizer sangat penting untuk mengembalikan tahap kelembapan kulit yang normal. Ambil sedikit moisturizer, dan bahagi-bahagikan mengikut zon-T dan zon-U muka. Harus diingat, ambil sedikit sahaja, jika terasa tangan berminyak setelah disapu pada muka, bermakna terlalu banyak.

7) Untuk waktu siang, sapukan day cream pada seluruh muka. Sama seperti peggunaan moisturizer, ambil sedkit sahaja dan dibahagikan kepada zon-T dan zon-U. Juga harus diingat, ambil sedikit sahaja, jika terasa tangan berminyak setelah disapu pada muka, bermakna terlalu banyak.

8) Untuk waktu malam, ulang cara yang sama seperti langkah (7). Sekiranya, terdapat jerawat, stop sementara pamakaian night cream dan boleh digantikan dengan day cream. Night cream adalah untuk mencerahkan dan melembapkan kulit.

9) Jika boleh, elakkan penggunaan compact powder, dan gantikan dengan loose powder untuk mengelakkan kulit daripada berminyak dan boleh menyebabkan berlakunya jerawat. Selalunya, pembuangan sel kulit mati cara PR sangat lembut, dan ianya dapat dibuang dengan cara menggosok lembut kulit muka dan sel kulit mati akan tertanggal seperti seakan-akan daki kulit.

Diharap tip-tip yang berdasarkan pengalaman saya selama 5 TAHUN SEJAK 2007 sendiri dapat dipraktikkan dan dikongsi untuk manfaat kita semua…..:)

Macamana dengan tips cara untuk menghilangkan jerawat dengan cepat dan cara memutihkan kulit di atas diharap dapat membantu.

Sekian Sahaja Tips Untuk Cara Menghilangkan Jerawat Kali Ini. Thanks. Semoga kita akan berjumpa lagi dimasa akan datang.

Liza Sanusi

cara menghilangkan jerawat, jumpa kami di facebook

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: